maanantai 16. joulukuuta 2013

Ruskalapaset

Sain työkaveriltani yksi kaunis päivä Moda-lehden. Hän oli jo lehden selaillut ja halusi laittaa kivan kiertämään. Selasin lehteä jo töissä vähän ja samana iltana laitoin puikoille uudet lapaset. Ohjeessa oli käytetty vain kahta väriä, mutta ajattelin koittaa vähän värikkäämpää versiota. Omasta mielestä nuo onnistui ihan mukavasti ja työkaverikin kehui.


Ohje: Naisen asustesetti Moda 8/2013
Langat: Novita Florican jämiä, kärjen ruskea YarnArt Wool
Puikot: 2,5mm ja 3 mm


Jännää näissä lapasissa on niiden tuntu. Kirjoneule ohuella täysvillaisella langalla saa aikaan tuntuman, joka on ilmava ja samaan aikaan kuitenkin tiivis. Ilmavuutta tuo langan ohuus ja kaksi samaan aikaan kulkevaa lankaa (kun sinnekin väliin jää ilmaa). Lapasista tuulee hieman läpi. Tiiviyden tuntua tuo kuitenkin tuo villa. Samansorttiset ohuet villaiset kirjoneulelapaset ostin joskus Tallinnasta torilta ja käytin ne ihan puhki asti.

Langat onkin suurin osa äiteen vanhoja. Muistan ajan, jolloin äiti teki näistä langoista sukkia. Ohut villalanka kului aina puhki ja äiti leikkasi vanhat terät pois. Sitten äiti taas neuloi niihin vanhoihin sukanvarsiin uudet terät samasta langasta ja taas ne kuluivat hetken päästä puhki. Äiti kuitenkin tykkäsi ohuista täysvillaisista sukista niin paljon, että homma oli kaiken sen vaivan arvoista. Nämäkin lapaset kestänee oman rajallisen aikansa, mutta sitten tehdään taas uudet!

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Daybreak

Mullon uusi huivi! Yritin näitä lankoja yhdistellä jo muutamaankin neuleeseen, mutta ei vaan natsannut. Värit sekoittui, näytti suttuiselta ja oli hölmöä, mutta lopulta löytyi sopiva lankojen ja ohjeen combo.


Ohje: Daybreak Stephen Westiltä
Langat: Marks & Kattens Fame Trend (raidat), YarnArt wool
Puikot: 3,5 mm



Nyt kun se naama on näytetty niin näkyköön sitten. Joskus hehkeämpänä, joskus vähän vähemmän ;D