perjantai 10. kesäkuuta 2016

Tour de Sock - Stage 1

Onpa aikaa kulunut. Ei kai tässä muutakaan voi todeta muutaman vuoden blogitauon jälkeen! No, neulominen on kuitenkin jatkunut aivan yhtä maanisena kuin ennenkin. Helmikuussa 2015 meille syntyi pieni mies ja samassa syssyssä paljon pieniä neuleita. Odotusaikana syntyi isompiakin neuleita ja nyt taas elämän tasaannuttua neuleita pukkaa puikoille ja puikoilta tasaista tahtia.

Tänä vuonna innostuin lähtemään mukaan Tour de Sock -neulontakisaan. Tourin aikana osallistujat neulovat kuusi paria sukkia niin nopeasti kuin kädet käyvät ja nopeimmat palkitaan. Meikäläisen olemattomalla kilpailuvietillä menestystä en tule kisassa keräämään, mutta urheiluhenki on kuitenkin kohdallaan täälläkin! Suurin syyni osallistua kisaan olivatkin kisan tuoma haaste neulojalle, uudet mielenkiintoiset sukkaohjeet ja Lääkärit yli rajojen -järjestölle kohdistuva kisan tuotto. 

Tourin ensimmäisenä ohjeena olivat Adrienne Fongin kauniit pitsineulesukat Twists & Turns, jotka on suunniteltu fingering-paksuiselle ohuelle sukkalangalle. Jokaisen sukkaparin tekoon on kisassa aikaa noin 10 päivän verran. Sain sukkani valmiiksi 18 tuntia ennen ensimmäisen osan kisa-ajan loppua. Tässäpä nämä.


Ohje: Twists & Turns Adrienne Fongilta
Lanka: Fingering -paksuista tuntematonta lankaa, 75 % villaa, 25 % bambua
Puikot: resorissa 2,25mm, muuten 2,5 mm

Tein sukat ohjeet koon M pohjalta. Tour de Sock -kisassa ei saa tehdä sukkiin muokkauksia, jotta kisa pysyisi tasapuolisena kaikille. No, minähän tietenkin tein, joten kisakelpoisia näistä sukista ei saa. Joku kilpailuviettisempi olisi ehkä tehnyt sukat muokkailematta ja kerännyt ensimmäiset pisteet kisassa, mutta minä halusin mieluummin tehdä sukat saajalleen sopiviksi heti kerralla. Ohjeen ja kisan vaatimusten mukaan näistä olisi nimittäin tullut saajalleen liian isot. Jätin pois ohjeen mukaiset sileän neuleen kierrokset sukan kärjestä kuvion jälkeen ja tein kärjen kavennukset nopeammalla tahdilla kuin ohjeessa. Sukat eivät nyt siis ole kisakelpoiset, mutta muuten oikein hyvät!Ei kommentteja: