sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Guatemala


Lähdin yhtäkkiselle työmatkalle Guatemalaan joulukuun alkupuoliskaksi. Kaksi viikkoa hurahti reissussa paikallisia kyliä kierrellen ja pääkaupungissa pyörien. Positiivisinta oli paikalliset ihmiset. Heistä huokui aito ystävällisyys ja arvostus toista ihmistä kohtaan. Negatiivisinta taas oli paikallinen ruoka. Olen melko kaikkiruokainen yleensä, mutta.. jos kaikkeen laitetaan sokeria napolla pikkulusikan sijasta niin ei se välttämättä vaan mene alas se pöperö. Onneksi paikallista ruokaa sai melko harvoin. :D

Maisemiltaan Guatemala on kaunis - sain nähdä paljon vuoria ja tulivuoria ja lisää vuoria. Suurimmista turistinähtävyyksistä Lago Atitlan on kyllä visiitin arvoinen kun taas Antiguan kaupunki on Eurooppaa paljon nähneelle ehkä vähän tylsä. Erikoisimpia tapauksia reissulla olivat maanvyörymät, matkat lava-autojen lavalla ja paikallisbusseissa sekä maaseudun kylien naiset ja tiesulut.


Guatemalassa ihmiset ilmeisesti nukkuu vähemmän kuin Suomessa. Suuri osa maaseutujen naisista saa toimeentulonsa käsitöistä, joita sitten myydään sekä paikallisille kylien asuina sekä turisteille matkamuistojen muodossa. Käsityöläisnaiset kuulemma heräävät aamulla neljään mennessä, että ehtivät aloittaa hommat ennen kuin lapset heräävät. Tuossa olisi tavoitetta :P Kylän paidan tekemiseen menee yleensä noin kolme kuukautta, mutta työ onkin sitten sellaista laatua, että kankaat kestää käytössä vuosia.
Ei kommentteja: