sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Joululahjat

Joulu tuli taas vähän nopeammin kuin mitä lahjaideat ehti valmistua. Neuleiden valmistumisprosenttia heikensi puoli joulukuuta vienyt yllätystyömatka Väli-Amerikkaan. Tässä kuitenkin speksit tämän tontun jouluaskareista.

Äiti sai lahjaksi Clessidra-sukat Austermannin viininpunaisesta Step classic -langasta. Lankaa meni vajaat kaksi kerää (n.170 g). Puikkojen kooksi valitsin muutaman testiversion jälkeen 2,25 mm. puikot. Pieni takaisku hommassa tuli kun rakas koiramme oli ylettynytkin tekeleeseen kodin ollessa muuten tyhjillään. Siinä meni sitten yhdet bambupuikot taas tuusannuuskaksi ja kerä sellaiseen solmuun, että seuraavan päivän kokouksesta meni kahdelta hengeltä kolme tuntia vyyhden selvittämiseen. Näiden sukkien valmistumisesta kiitänkin kokouksia ja erityisesti viikonlopun kestänyttä järjestön liittokokousta.Tässä jo lahjoitetut sukat siis omistajansa jaloissa. Ekassa kuvassa näkyykin taustalla kulma vuosia sitten myös jouluksi valmistuneesta Hardanger-pöytäliinasta. Samassa kuvassa myös äitin vanhat polvisukat, jotka olikin jo ihan puhki asti kuluneet. Itse seurasin Clessidran ohjetta orjallisesti, mutta seuraaviin teen kyllä lyhyemmän kantalapun. Kantalapun pituus arvelutti jo neulottaessa, mutta ajattelin silti koittaa tehdä ihan ohjeen mukaan. Kantapää on ihan ok kun sukat vetää ihan polvitaipeeseen asti, mutta muuten voi olla että se ajan myötä osoittautuu löysäksi. Plussaa nuo sukat saa siitä, että ainakin vielä tuntuivat pysyvän hyvin ylhäällä.

Sukulaispojat saivat myös jouluksi sukat (ja tietysti karkkia). Sukissa lankana Novitan 7 Veljestä, mikä oli kyllä lankana inhottavan karheaa tuon Austermannin jälkeen. Mutta ainakin langan pitäisi kestää kovaa käyttöä vilkkaissa koivissa. Puikot 3,5 mm.Ensi joulun lahjaideat kihisee jo päässä ja iso osa langoistakin taitaa löytyä omasta lankalaarista. :P

Ei kommentteja: