lauantai 3. joulukuuta 2011

Rakkaalle ystävälle

Meillä on muutaman lapsuudenystävän kanssa säilynyt ystävyys alle kouluikäisestä näihin päiviin saakka. Tällä hetkellä jopa asutaan samalla paikkakunnalla, istuskellaan usein iltaa, käydään kahvilla ja höpötellään elämän asioista pitkiä pätkiä. Kolme meistä päätti tehdä yhdessä neljännelle synttärilahjan. Me ollaan kaikki ihan käteviä käsistämme, joten ajateltiin talven kunniaksi neuloa lahjaksi pipo, lapaset ja pieni huivi. Mun tehtäväksi osui se pipo. Pipot on aina ollut mulle jonkinlainen kompastuskivi, koska niistä tulee aina väärän kokoisia tai jotenkin muuten outoja (vaikka tekisin tarkasti ohjeen mukaan!). Päätin kuitenkin ottaa haasteen vastaan ja sain jotakin aikaiseksikin. 


Ohjeena Ullasta Rakkaudella sinun -pipo. Muokkasin ohjetta paksummalle langalle sopivaksi. Aloitin 72 silmukalla ja tein kolmen päällekkäisen sydämen sijasta vain kaksi. Myös päälaen kavennuksia jouduin muokkaamaan kun tuo kuvio vei pienemmällä silmukkamäärällä suuremman osan pipon pinta-alasta. Puikot oli kokoa 5 mm ja lankana Novitan Luxus Stone. Ylemmässä kuvassa väri on enemmän kohdallaan. Yksi kerä lankaa riitti, mutta piposta tuli ehkä aavistuksen liiankin napakka. Kuitenkin ihan pidettävä. Tykkäsin lopputuloksesta ja lanka sopii musta tuohon malliin hyvin.


Mulla on muuten niin monta työtä vielä kuvaamatta, että voisin koittaa blogata yhden työn joka päivä jouluun asti. En tiedä miten toteutuu, mutta fiiliksen mukaan mennään.

Kynttilänvaloista joulunodotusta!

Ei kommentteja: