sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Vanhoja töitä

Joulun aikaan tuli otettua muutama kuva myös muutamista jo aiemmin valmistuneista töistä. Tähän syynä oli se, että miehelläni oli jouluna päällä jo pari vuotta sitten hänelle tekemäni paita ja isälläni oli päällä isäinpäiväksi valmistunut slipoveri. Kaivoin samaan syssyyn arkistoista muutaman muunkin kuvan aiemmin valmistuneista isommista töistä.

Iskän slipoveri valmistui isäinpäiväksi. Tarkoitus oli antaa sekin joululahjaksi, mutta valmis työ poltteli kaapissa sen verran, että iskä saikin vähän isomman isäinpäiväyllätyksen. Lankana Novitan Nallen viininpunainen ja harmaa ja puikot kokoa 3 ja 3,5 mm. Tein lopulta isomman koon ohjeella kuin mitä iskän mitat ovat, sillä oma käsialani on sen verran tiukka, että isommat neuleet tuppaa tulemaan ohjetta pienemmäksi suunnilleen sen yhden koon verran.



Oman ukon kirjoneulepaita valmistui jo muutama vuosi sitten. Siinä lankana Novitan 7 Veljestä ja puikot nuo ohjeen mukaiset 3 ja 4 mm. Sain joululomalla hyvän mielen paidan ansiosta. Isotätini nimittäin heittää useimmiten melko kriittisiä kommentteja aiheesta kuin aiheesta. Tämä paita kuitenkin sai jopa häneltä kunnon kehut. On kuulemma niin tasainen käsiala!



Viimeisenä vielä mummolle keväällä valmistunut Kevätpäiväntasaushuivi (ohje: Lankakomeron blogin sivupalkissa). Lankana tässä ihanan kevyt Regian Hand-dye Effect ja värinä Amethyst. Väri on kuin nakutettu mummolle. Puikot oli 3,5 ja 4 mm. Aina vaan piti vaihtaa pitempään puikkoon kun silmukat ei enää mahtuneet puikolle. Tein tuota huivia ihan kauhealla innolla ja vaikea siitä oli luopua, vaikka ikinä en itse tuota huivia pitäisikään (ei ihan sovi mun tyyliin). Nyt kun oon mummolla kylässä niin aina tekisi mieli käydä tuota huivia vähän hypistelemässä.

Ei kommentteja: