sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Birds of a feather

Tarvitsin loppukesästä jotain aivotonta neulottavaa, jossa saisi enimmäkseen vain posotella menemään autopilotti päällä. Laine-lehden kakkosnumerosta löysin ohjeen Andrea Mowryn isoon, kolmionmuotoiseen huiviin, jossa vaihtelivat leveät ainaoikein-raidat ja kapeammat feather and fan -pitsineuleosiot. Langatkin löytyivät omista säilöistä kun vaan irrottauduin alkuperäisen ohjeen ideasta käyttää mohairlankaa pitsiosioissa.


Ja jonkin aikaa tätä saikin posottaa menemään, kuten kuvien näkymistä voi arvata. Pitsiosioissa sai vähän miettiä, mutta huivia oli tosi mukava neuloa kun mallissa oli sopivasti aivottomuutta ja sopivasti kuitenkin vaihtelua raitojen ja pitsineuleen myötä. Yleensä olen tykännyt neuloa ohjeista, joissa on visuaalisesti selkeät kaaviot. Tämän mallin ohjeessa kaaviokuvia ei ollut vaan pitsiosiot käydään läpi lyhenteillä rivi kerrallaan. Opin tykkäämään myös tuollaisesta ohjeistuksesta. Andrea Mowrylla on muutama muukin jokseenkin hieno huiviohje, joista What the fade esimerkiksi kolahtaa muhun aika kovasti.


Ohje: Birds of a feather, Andrea Mowry, Laine magazine issue 2
Langat: Garnstudio Drops Lace kaksinkertaisena, vaalea beige
Rowan fine lace, tummempi beige
Puikot: 3,5 mm


Värivalinta osui mielestäni ihan nappiin, vaikka aluksi kyllä mietin valitsinko toisiaan liian lähellä olevat värit. Langoista löytyy silkkiä, alpakkaa ja vähän merinovillaa. Neuloinkin pitkästä aikaa pitkillä, suorilla bambupuikoilla (3,5 mm 80 cm pyöröt oli hukassa kuten yleensä), mutta oli mukavaa vaihtelua myös se. Tämä huivi meni joulupakettiin ja taisi lahjan saaja olla myös tyytyväinen.


On muuten pikkaasen vakavaa tuo neuleiden kuvaaminen! Iloista neulevuotta kaikille!

Ei kommentteja: