perjantai 10. kesäkuuta 2011

Melkein valmista

Kesä on taas tullut kohisten. Ihana kesä. "Ihana" kuuluu kyllä tavallaan kaikkiin vuodenaikoihin - jokaiseen vuorollaan. Tykkään kesän lämmöstä ja lomaolosta, syksyn pimenevistä illoista ja ruskasta, talvella lumesta, joulusta ja kylmästä ja keväällä vihreästä ja odotuksesta. Ainoa aidosti kurja aika on mun makuun se hetki juuri ennen lunta. Pakko kuitenkin myöntää, että tällä hetkellä on HIKI. Onneksi gradu ja kaunis kesä sopii ihan hyvin yhteen: aamut tiukasti tietokoneella (blogeissa, Knittyssä, Ravelryssa...) ja iltapäivät kirjakasan kanssa ulkona. Käy mulle.

Selailin tänään kirjastossa (sielläkään ei ollut viileää) Debbie Stollerin Stich'n Bitch - Neulojan käsikirjaa ja kirjan alussa kuvattiin erilaisia neulojia. En löytänyt kyllä luokituksesta itseäni, mutta olen viime aikoina huomannut tiettyjä piirteitä omassa neulomisessani. Nautin isoista projekteista, pikkutarkasta työstä ja neulomisen prosessista. Viimeistely ja pienet työt ei kuitenkaan jostain syystä motivoi. Ja tässä se taas näkyy: iso kasa viimeistelemättömiä töitä. Nuo kaikki ovat käytännössä pingottamista tai nyöriä tai jotain muuta pientä osaa vaille valmiita.

Ja tässä vielä neuleet koiruuden esittelemänä: muutamia nuttuja, pöpiä, Haruni, Revontuli ja muutamia muita vanhojen Moda-lehtien ohjeilla. Näistä toivottavasti lisää piakkoin. :o) Kesäyön hullutus (KYH 2011) muuten vähän kutkutteli, mutta ajattelin kuitenkin tylsän järkevästi, että ensin pitäisi saada edes osa vanhoista valmiiksi ennen kuin aloittaa ison kasan uusia projekteja. Lankahamsterit voisi enemmänkin olla mun projekti tähän saumaan. Sain nimittäin äiteeltä urheilukassillisen vanhoja lankoja (köyhän opiskelija-neulojan joulu! C: kiittää!). Niitäkin voisi täällä joskus esitellä.

Gilmoren Tytöt on auttanut suuresti neuleiden etenemistä ja jopa antanut uutta inspiraatiota vanhankin päälle. Toisen päähenkilön, Lorelain, vaatevalinnat on usein ihan mielenkiintoisia ja hän ompeleekin sarjassa vaatteitaan ihan itse. Yhden jakson nimikin oli Knitathlon! Siinä oli koko kylä neulomassa yhteisen hyvän vuoksi. Ja Lorelain hyvällä ystävällä Sookiella on muuten upeita pitkiä neuletakkeja! Noh, seitsemäskin tuotantokausi tuli loppuun ja nyt pitäisi hommata uusi tekosyy neuloosin terapiaksi. Kävin tänään kirjastosta muutaman äänikirjan ensihätään: Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan ja perinteinen, mutta jostain syystä väliin jäänyt Kalevala. En koskaan ole ollut oikein runojen lukija, mutta jospa tuo Kalevalakin kuunneltuna veisi mennessään. Toivottavasti on hyvät lukijat molemmissa niin on taas sitten viihdykettä neulomisen oheen. Samalla kirjastosta tarttui mukaan myös muutamia neulekirjoja: Nancy Bushin Knitted Lace of Estonia, Erika Knightin Neuleita miehelle, Johanna Kosken ja Kristel Nybergin Punokset puikoille ja Cookie A:n Suloisimmat sukat. Voipi olla, että muutamia sukkia päätyi neulottavien listalle..

Ei kommentteja: