perjantai 17. kesäkuuta 2011

Kokousreissulla

Tällä viikolla olin taas kokousreissulla Helsingissä. Aloitin jo muutama viikko sitten tekemään raitasukkia Dropsin Delight-langasta 2,5 mm puikoilla. Nämä sukat on ensimmäiset kärjestä aloittamani sukat ja ohjeena käytin Ullasta löytynyttä varpaista aloitetun sukan perusohjetta, jonka on sinne muotoillut Kristel Nyberg. Kantapään kohdalla hyppäsin kuitenkin toiseen ohjeeseen, sillä halusin tehdä tiimalasikantapään. MinnaProductionsin ohje tiimalasikantapäälle löytyi myös Ullasta. Ohje oli ilmeisesti ajateltu varresta alaspäin neulottaville sukille, mutta päättelin kantapäästä tulevan samanlaisen kummasta suunnasta vaan tultaessa ja niinhän siitä tulikin (ainakin mun silmään). Nilkkaan tultuani päätin aloittaa toisen sukan tekemisen kun ensimmäisen sovellukset oli vielä tuoreessa muistissa.

Ensimmäistä sukkaa (jonka kyllä purin pari kertaa alkuun) neuloin rennosti kotona ja junassa kohti pääkaupunkia. Toista sukkaa taas neuloin kokouksen aikana.. Olisiko tuossa syy sille, että jälkimmäisessä sukassa olin neulonut paljon tiukempaan kuin ensimmäisessä? Kokous oli mielestäni melko rento, mutta stressaantuuko sitä silti noin että käsialakin kiristyy? Tai ehkä käsiala vaan muuttui kun ohje oli toisessa sukassa jo tutumpi. Tiedäpä tuota. Purkuun tuo jälkimmäinen menee kuitenkin. Kuvasta näkyy tuo sukkien kokoero ja iloiset värit. Langasta en kyllä muuten mitenkään erityisesti tykännyt.

Helsingissä näin vielä muutamaa vanhaa kaveria ja seuraavana päivänä aloitin matkaamisen kohti kotia. Kotimatka alkoi vähän kehnosti kun Junamaatti ei pystynyt myymään mulle lippuja siihen junaan mihin olin aikoinut nousta. En myöskään Visa Electronillani olisi voinut ostaa lippuja junasta. Menin sitten jonottamaan ja tietenkään en enää ehtinyt siihen junaan ja ostin liput seuraavaan, joka meni vasta puolentoista tunnin päästä. Harmitti, mutta sisuunnuin sen verran että päätin nauttia ylimääräisestä ajasta ihan tosissani! Suuntasin siis Kirjatorille halpa matkapokkari mielessäni ja siitä kahville. Löysinkin aika täydellisen rennon matkalukemisen Kate Jacobsin Lankakaupan tyttö -kirjasta. Hintaakin oli pokkarilla vain 5 €. Kirjan kanssa istahdin tunniksi kahvilapöytään syömään vadelmajuustokakkupalaa ja nauttimaan rauhallisesta hetkestä. Mukaan lähti myös Starbucksin kahvijuoma, joka ei kyllä kylmänä ollut mitenkään erityisen herkullista. Kannattais ehkä useamminkin myöhästyä junasta ;D Matka sujahti ohi kirjan kanssa ja samaan putkeen myös loppuilta. Nukkumaan pääsin vasta puolen yön jälkeen kun kirjan takakansi tuli vastaan. Oli ihan hyvä kirja. Neulemaailmassa.


Ei kommentteja: