perjantai 8. heinäkuuta 2011

Vauvoja ja vaihto

Lähipiiriin on viime aikoina syntynyt paljon vauvoja ja neuletouhut on sitten olleet sen mukaisia. Tehtiin äitin kanssa yhdessä neulesetti veljen pikkuneidille. Minä tein nuo kuvassa olevat ja äiti teki vielä housut samaa sarjaa. Ohje takkiin ja housuihin löytyi Novitasta 5/2001, ohje nro 57 Lapsen jakku ja housut. Pipo on tehty samalla ohjeella kuin muutama aiemminkin tekemäni. Sukat ja lapaset ovat omasta päästä, inspiraatiota sain kyllä junasukista. Puikot kaikissa muistaakseni 3,5 mm ja jakun resoreissa 3 mm. Lankana Dropsin Baby Merinon keltainen (väri 4) ja vihreä (väri 9).


Lankaa jäi vielä muutaman kerän verran, joten pitääpä katsoa täydentyisikö puvusto vielä jollain kesäisellä osalla (esim. tällä mekolla). Tämä pieni kummityttö tulee varmaankin saamaan tulevaisuudessakin muutaman itsetehdyn lahjan :o).

Miehen siskon perhe kasvoi myös tuossa pari viikkoa sitten - pienellä pojalla ja pienellä tytöllä! Heille tein molemmille omat villavaippahousut Ullan villapöpien ohjeella pienin muutoksin. Tein vyötäröresorin korkeammaksi, eri langalla ja pienemmällä silmukkamäärällä. Kaksosten äiti toivoi housuja hieman isommassa koossa, sillä edelliseltä villahousujen käyttäjältä (aka isosisko, joka on meidän ensimmäinen kummityttö) oli jäänyt monet pienet pöksyt ja nyt oli tarvetta hieman isommille housuille. Mun tiukahkolla käsialalla en kyllä oo varma tuliko niistä niin isoja kuin suunniteltiin, mutta eiköhän niille ole reilusti käyttöä joka tapauksessa. Äiti ainakin vaikutti tyytyväiseltä tuliaisiin, jotka tuotiin ekalla vauvavierailulla.


Toisiin housuista oli tullut jossain vaiheessa (joko viimeistelyssä tai sohvalla koiran tassuissa) reikä, jonka sitten paikkasin ja tein päälle neulahuovuttamalla sydämen.

Näissä pöpissä lankana Jyväskylän käsityömessuilta ostamani hahtuvakiekko (muistaakseni Pirtin Kehräämöltä) ja Poppelista ostetut Schoppel-Wollen Reggae-kerät. Kaikissa pöksyissä olen käyttänyt 5 mm sukkapuikkoja. Lopuista langoista sain vielä tehtyä ystävän kymmenkuiselle pojalle lyhytlahkeiset pöpät samalla ohjeella ja sillä isoimmalla koolla. Niistä en muistanut kuitenkaan ottaa kuvaa ennenkuin ne jo lähtivät uudelle omistajalleen.


Ai niin, vielä pitää kertoa että osallistuin ensimmäistä kertaa elämässäni vaihtotempaukseen! Ravelrystä löysin ilmoittautumisajan viimeisellä tunnilla vaihdon, jonka ideana on lähettää iloinen paketti omalle vaihtoparille heinäkuun aikana. Teemana tässä vaihdossa on väri. Omalta pariltani sain tänään postissa kauniin oranssin itse tehdyn kortin tervehdykseksi :o) Kiitos parilleni!

Ei kommentteja: