torstai 1. joulukuuta 2011

Sukat pienelle ja marraskuun paketti

Maanantaina kotona odotti paketti salaiselta neuleystävältäni. Mies laittoi jo päivällä kotoa viestiä siellä odottavasta paketista ja siitä sainkin hyvin kokousvirtaa, sillä olin sillä hetkellä järjestön hallitusneuvotteluissa, missä kestikin haastatteluiden kanssa yli 12 tuntia. Vähän hullua tuo homma, mutta neuvottelut onnistui ihan hyvin. Tulin sitten yöllä kotiin ja muistin paketin vasta sängyssä. Onneksi se odotti seuraavaan aamuun asti keittiössä ja oli odottamisen väärti. 

Paketista löytyi vyyhti luonnonvalkoista lankaa, oranssihtavanpunaista tekstiilivääriä ja 2 mm Knitpron puikot. Osuva paketti snyltäni, koska oon jonkin aikaa jo miettinyt langan värjäämistä ja seuraillut blogeista muiden värjäilyjä, mutta en ole itse oikein vielä päässyt touhun alkuun. Oon kyllä kankaita joskus pesukoneessa värjäillyt, mutta nyt pääsee koittamaan langan värjäystäkin! Kiitos :o)


Marraskuun aikana on valmistunut tosi monta työtä, mutta latailen niistä kuvia vähän paremmalla ajalla. Mun käsitöiden ongelmakohtana on useimmiten viimeistely. Monet tuotokset on jääneet ihan viimeistä silausta vaille - en varmaan vaan malta luopua niiden tekemisestä :D Kiireessä ja pienen paineen kanssa viimeistelykin kuitenkin näköjään onnistuu! Aloitin viikonloppuna veljen perheen luona vieraillessa tekemään pieniä sukkia puolivuotiaalle kummitytölleni ja sain ne eilen sitten viimeisteltyäkin. Viimeistelypuuskan sain kun äiti hoputti niitä mukaan veljen vaimon synttärilahjapakettiin (ulkoinen motivaatio on aina tehokkain ;) Tuli mun mielestä aika suloiset.


Ohjeena supervauvan polvisukat ja lankana pieni kerä Liettuan reissulta hamstrattuja merinolankoja. Ohje on vastasyntyneelle, mutta vähän paksummalla langalla, 3 mm puikoilla ja muutamilla lisäkierroksella ohjeella sai tehtyä ihan passelit sukat vähän vanhemmallekin vauvalle.


Sydämet tein askartelulaatikon löydöistä. Keltaiset sydämet on tehty joskus vuosia sitten huovuttamastani tähdestä, joka ei ollut löytänyt paikkaansa mistään. Leikkelin sitä sitten uuteen muotoon ja ohensin reilusti. Vaaleanpunaiset sydämet taas on leikattu kahteen osaan halkaistusta askarteluhuovasta, joita jäi joskus kaverin polttareista jäljelle. Ompelin ne lopulta paikalleen ruskehtavalla askartelulangalla.

3 kommenttia:

sny kirjoitti...

Paketin lähettämisessä oli vähän mutkia matkassa ja siitä jäi jotain puuttumaankin, mutta onneksi on vielä tämä kuukausi aikaa :) tuo lanka on bambusukkalankaa ja värille löytyy helpot käyttöohjeet emo-tuotteen sivuilta.
Supersuloiset sukat olet neulonut! :)

Mukavaa joulukuuta sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Tässä vielä tuon langan tiedot:75% villaa, 25% bambua100 gramman vyyhdissä n. 420 metriäPuikkosuositus 2 – 3mmNeuletiheys 30s x 42krs = 10 x 10cmVoit pestä koneessa

Minna kirjoitti...

Kiitos snyni ja kivaa joulunodotusta sulle myös! Mietinkin tuon langan koostumusta ja veikkasin että mukana oli puuvillaa. Vähän meni vinoon mun veikkaus :P Se olikin sitten bambua :) Pitääpä kattoa josko joululomalla pääsisi värjäilemään.