tiistai 25. lokakuuta 2016

Autenttista

Ilmat viileni, nojatuoli siirtyi lähemmäs takkaa ja puikoilta putosi iso huivi. Tai oikeastaan huivi putosi jo ajat sitten, mutta pingotus odotti tekijäänsä aika kauan. Pingotuksessa tapahtui taas ihmeitä ja huivin leveimmällä reunalla on nyt lopulta mittaa yli kaksi metriä.


Halligarth
Ohje: Halligarth, Gudrun Johnston
Lanka: Maavillane
Puikot


Ihastuin tämän mallin yksinkertaiseen ja selkeään pitsiin, jota reunustaa kahdelta sivulta yhtä yksinkertainen ja selkeä reunapitsi. Huivin teko aloitetaan tuosta kolmion kärjestä ja siitä jatketaan leventäen niskaan asti. Lopuksi neulotaan reunapitsi reunaa myöten edeten.


Lanka lähti mukaan Karnaluksista Tallinnasta muutama vuosi sitten minilomalta. Mukavan rouheaa ja erityisen aidon tuntuista villaista lankaa. Välillä mukana taisi olla joitain heiniä ja kutterinpuruja, mutta ne vain lisäsi sitä autenttista fiilistä. Tässä huivissa on mun mielestä sellaista jotenkin vanhanaikaista oloa, mitä lankavalinta vielä ennestään korostaa. Tuli ihan mieleen BBCn tuottama historiallinen höpösarja Candlefordin postineiti ja kaikki siinä näkyvät hartiahuivit. Tykkään kovasti!


Kun otin huivin pois pingottumasta pienen avustajani kanssa, huivi näytti jotenkin liiankin valtavalta. Miten tuota nyt sitten oikein käyttää? Päällä huivi kuitenkin myttääntyy mukavasti ja saa ihan inhimillisen kokoluokan. Toimii myös nätisti villatakin sijaisena. Tervetuloa kylymät kelit!


9 kommenttia:

jayja kirjoitti...

Onpa kaunis huivi!

Ilves kirjoitti...

Kiitos :) Upealla ohjeella ja sopivalla langalla tuli kyllä omaakin silmääni miellyttävä tulos.

Anni/Itse tehty kirjoitti...

Todella kaunis huivi! :)

Elina kirjoitti...

Ihana ja tuo lanka! Vau 😍

Elina kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ilves kirjoitti...

Kiitos paljon! :)

Ilves kirjoitti...

Kiitos! :) Tuo lanka oli kyllä kiva löytö! Taisi olla vain muutama euro hintaa kerällä. Saa nähdä miten lanka käyttäytyy pidemmän päälle, mutta nyt ainakin olen tyytyväinen.

Pipo-otus kirjoitti...

Aivan ihana! (: On kyllä kotoisaa tunnelmaa tuossa huivissa.

Ilves kirjoitti...

Kiitos :) Paljon tuo huivi onkin jo ollut käytössä!