perjantai 21. lokakuuta 2016

Mis medias

Nämä sukat sai alkunsa Espanjan lämpimissä illoissa. Olin meidän silloin kolme kuukautta vanhan vauvan ja sukulaisten kanssa lomailemassa veljeni luona. Muut kierteli kyliä illat ja minä valvoin vauvan unta asunnon parvekkeelta kutimet kädessä. Ja olin todella tyytyväinen juuri niin. 


Ohje: Haleakala, Cookie A
Lanka: Malabrigo Yarn, Sock
Puikot: 2,25 mm sukan suulla, 2,5 mm muuten
Koko: M, 38


Muistan alun jälkeen vähän epäröineeni tuon pitsineulekuvion kanssa. Se ei vaan jostain syystä näyttänyt kivalta ja olin jo vähällä purkaa koko homman. Ja paremmaltahan se näyttikin kun työn käänsi oikein päin! Harva neule se nyt nurjalta puolelta kovinkaan nätti on... Tuossa vaiheessa poika heräili keskimäärin 10 kertaa yössä, joten pistetään sen piikkiin.Ohjeessa oli sukan teräosaan kaksi mallivaihtoehtoa. Olisi joko voinut jatkaa samalla pitsineuleella varpaisiin asti tai sitten valita tuon, mun silmääni aika paljonkin miellyttävän, kiilavaihtoehdon. Näihin sukkiin oon kyllä joka tavalla tyytyväinen, sillä malli, lankavalinta ja neulontakokemus oli kaikki tosi onnistuneita. Langan väri, terracotta, sopi sekin hyvin etelän lämpöön.


Puhelimen syövereistä löytyi vielä reissulta kuva, joka tiivistää aika tarkasti näiden sukkien tarinan. Suklaan sisällä on sitten dulce de lecheä, argentiinalaista kinuskimaista herkkua. Sukkien nimikin, Las medias, tulee Argentiinasta. Sikäläisessä espanjan murteessa sukat kun nähdään puolikkaina!


Ei kommentteja: